Vysoké školy (aneb co po maturitě)

všechno možné
Odpovědět
Maple
VCKLAN TEAM
Kontaktovat uživatele:

Vysoké školy (aneb co po maturitě)

Příspěvek od Maple » ned 12. úno 2012 17:58:51

Sice máme ještě nějaký rok, ale přecijen to už není až tak moc času, a bude tu maturita a přijímačky na VŠ. Někteří začali obcházet "Dny otevřených dveří" a sbírat různé materiály na tohle téma, a tak mě napadlo, že bychom to mohli lehce seskupit zde na fóru.
Pokud tedy máte něco, co by mohlo ostatní zajímat a chtěli byste se podělit, tak sem a nebo mi můžete posílat mailem (či se domluvit ještě jinak) a dám to sem já.

Zatím nashromážděné materiály... (kvůli větším velikostem jsem upřednostnil sešity)

Příloha MF DNES - přijímačky na VŠ
- na sešitech (Vysoke skoly - prehled :sipka: Priloha MF DNES - prijimacky)

Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE)
- fakulta informatiky a statistiky (z dne otevřených dveří) - na sešitech (Vysoke skoly - prehled :sipka: Vysoka skola ekonomicka v Praze :sipka: fakulta informatiky a statistiky)
- prezentace předváděné na dnech otevřených dveří (fakulta informatiky a statistiky; fakulta mezinárodních vztahů) - média VŠE :sipka: Záznamy ostatních akcí :sipka: 4 Dny otevřených dveří

Masarykova univerzita v Brně (MU)
- fakulta informatiky (FIMU) - na sešitech (Vysoke skoly - prehled :sipka: Masarykova univerzita v Brne :sipka: fakulta informatiky)

Mirek
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Vysoké školy (aneb co po maturitě)

Příspěvek od Mirek » sob 25. úno 2012 1:32:02

Velikost VCKLAN FÓRA: 9444MB z 10GB
Velikost VCKLAN UČEBNIC: 6,82GB z 15GB
Velikost FIT záznamů: 4TB

FrankDuh

-

Příspěvek od FrankDuh » pát 23. kvě 2025 18:45:53

Mno, co se vysoké školy týče tady se mi zdá největším problémem to, že je běžné jít studovat hned po dokončení střední. Když se pak stane, že dotyčný zjistí že ho obor nebaví, tak sice může bez problému změnit školu, ale pro stát to znamená celkem zbytečnou ztátu. Osobně by se mi více líbil model, kdy po střední by šel žák rok pracovat/cestovat/něco dělat aby si to v hlavě po střední srovnal a pak si vybral obor. Proto docela podporuju zavedení poplatků.

Je to každopádně pouze základní idea, chtělo by to ještě nějak dopracovat pro konkrétní situace např. i po roce se žák může netrefit do oboru tak by to chtělo nějakou možnost snažšího přestupu, třeba ty půjčky na školné, které splácíš až když začneš vydělat určitou sumu nejsou zcela od věci: pro ty co si to nemohou dovolit se nic nezmění a u těch druhých můžou univerzity začít rejžovat na zlepšení kvality škol.

Odpovědět