[Matematika] Test co jsme psali, oddělení A i B !!!
- Destroyer
- VCKLAN TEAM
- Kontaktovat uživatele:
Test co jsme psali, oddělení A i B !!!
DÚ: OPRAVIT A SPRÁVNĚ VYPOČÍTAT
a třeba pro ty, co chyběli
a třeba pro ty, co chyběli
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
You're pro or you're a noob. That's life
- Maple
- VCKLAN TEAM
- Kontaktovat uživatele:
Re: Test co jsme psali, oddělení B
Tak jsem se na to dneska podíval a došel jsem k tomuto - jestli to je správně netuším, a proto budu rád za každou připomínku, či potvrzení.
Jinak to je řešené úpravou na základní úhel, poté pomocí tabulek/kalkulačky funkce a nakonec dopočítané. Ten tvar zlomku by jí asi měl stačit jinak (pokud to je dobře)...
Jinak to je řešené úpravou na základní úhel, poté pomocí tabulek/kalkulačky funkce a nakonec dopočítané. Ten tvar zlomku by jí asi měl stačit jinak (pokud to je dobře)...
Podle mě by se to nemělo převádět na zaokrouhlený desetinný čísla, ale mělo by se to nechat vždycky ve zlomku s těma odmocninama apod.
Myslím, že to máš oboje dobře. Ten druhý příklad bych zase nepřeváděl na desetinný číslo a z toho konečnýho zlomku bych z čitatele ještě vytknul 2 a pokrátil to s 8 ve jmenovateli...ale to je jenom taková malá úprava. Jinak je to asi dobře.
Myslím, že to máš oboje dobře. Ten druhý příklad bych zase nepřeváděl na desetinný číslo a z toho konečnýho zlomku bych z čitatele ještě vytknul 2 a pokrátil to s 8 ve jmenovateli...ale to je jenom taková malá úprava. Jinak je to asi dobře.
Re: Test co jsme psali, oddělení A
Skupina A
za zkontrolování nebo potvrzení budu taky rád
- Maple
- VCKLAN TEAM
- Kontaktovat uživatele:
Fine. Díky, ještě si to tu dokrátim. Jinak. to desetinný číslo jsem tam dával spíš jen tak dodatkově, kdyby to někdo dal do kalkulačky a vyhodilo by mu to takhle.Honza J. píše:Podle mě by se to nemělo převádět na zaokrouhlený desetinný čísla, ale mělo by se to nechat vždycky ve zlomku s těma odmocninama apod.
Ten první příklad mi vychází trošku jinak (hodnoty stejně, jen jinak jedno znamínko). Protože "sin 480" (tzn. "sin 240") je "-√3/2" (aspoň mě to vychází s minusem). A před tím sinusem je "-", takže se ti "-" a "-" spojí v "+", ne?Honza J. píše:Skupina A
sin 480° není stejný jako sin 240° ale jako sin 120° (480-360=120) ..takže pak by tam mělo být + (2. kvadrant) Je to tak ne?Maple píše: Protože "sin 480" (tzn. "sin 240") je "-√3/2" (aspoň mě to vychází s minusem).
Jinak díky!
- Maple
- VCKLAN TEAM
- Kontaktovat uživatele:
Jo jasně, máš pravdu... Jak tak koukám, tak jsem si to při prvním počítání vzal jako "sin -480" a když jsem z toho pak vyházel, tak už to bylo blbě...Honza J. píše:sin 480° není stejný jako sin 240° ale jako sin 120° (480-360=120) ..takže pak by tam mělo být + (2. kvadrant) Je to tak ne?Maple píše: Protože "sin 480" (tzn. "sin 240") je "-√3/2" (aspoň mě to vychází s minusem).
Jinak díky!